Hallo allemaal,

Zondagochtend zijn we na een vlucht van 10,5 uur en later nog een binnenlandse vlucht van een uur aangekomen in Chiang Mai. Op het vliegveld werden we netjes opgehaald door iemand van het hotel.

Ingecheckt, welkomstdrankje en naar onze kamer, nr 417. Eerst even een heerlijk warme douche genomen!!!

Chiang Mai verkend al lopend en na elke vijf seconden zeggen dat we geen tuktuk nodig hebben.

We hebben wat gedronken. Toen kwamen we er achter dat we eigenlijk de andere kant uit hadden moeten lopen vanaf het hotel, maar nu hadden we gelijk door waar de lokatie van de avondmarkt was.

Toch maar de andere kant op gelopen en ergens wat gegeten. Terug naar het hotel. Noëlla heeft even de ogen gesloten, en Henrike heeft een heerlijke massage gehad.

We liepen door de stad en zien een fish Spa. Noëlla roept gelijk ” dat gaan we doen!” zo gezegd zo gedaan.

Niet voor allebei was dit een succes….. Jullie horen thuis wel de details!

‘s avonds de stad in naar de lokale avondmarkt. Deze is allee op zondag, dus kwam mooi uit. Hier vind je niet de standaard toeristen dingen, maar echt lokale snuisterijen ( en eieren op een stokje)

Hierna een heerlijke voetmassage verdiend. Deze was heerlijk en iedereen aan te raden.

Nog wat gegeten en gedronken….wederom verkeerde kant op gelopen naar het hotel. Dan maar met de tuktuk.

Was leuk!

Maandag :

uitgecheckt bij het hotel en daarna te voet naar het kantoor van ENP. Papieren ingevuld, ondertekend en tshirt en waterfles in ontvangst genomen.

Uurtje in de minivan naar het park toe. Koffers neergezet en toen hebben we uitleg gekregen over wat te doen en wat niet te doen.

Toen konden we de olifanten ontmoeten. Geweldig. Je kunt ze aaien en we mochten ze eten geven. Daarna waren wezelf aan de beurt voor de lunch. Na de lunch hebben we de olifanten gewassen.

Daarna was het op naar de kamers. Daarna weer de eten voeren.

We hebben een welkomsceremonie en een voorstelrondje en we zijn gezegend. Daarna diner. Weer heerlijk. ”s avonds nog een dvd gezien over de olifantentraining. Verschrikkelijk.

Daarna hebben we met een paar mensen bij elkaar gezeten en wat gedronken.

Rond 22.00 uur richting bed.

Dinsdag: onze eerste echte werkdag.

Opstaan rond 6.00/6.30 uur. Douchen (koude) en daarna naar het ontbijt. Tegen acht uur moeten we aantreden om om acht uur te kunnen beginnen.

Onze eerste taak was POEPSCHEPPEN.

We konden pas later dan gepland echt aan het werk aangezien de tractor die we nodig hadden vast zat in de blubber. We hebben deze dus eerst moeten bevrijden! Met als gevolg dat we dus al gelijk helemaal onder de modder zaten voordat we überhaupt echt waren begonnen.

Rond 11 uur daar mee klaar. We konden toen niet meer de olifanten voeren. Eerst maar even douchen. Nu was het niet erg om een koude douche te hebben. Gelukkig nog wel op tijd voor de lunch.

Na de middag , vanaf twee zijn we met de dierenarts mee geweest.. Heel interessant om te zien.

Douchen en eten.

‘s avonds hebben we een Thaise les gehad. Informatie over de Thaise cultuur. Gezongen voor Ruby en een stukje verjaardagstaart gehad.

Nog wat gedronken en rond tien uur weer richting ons mandje.

Woensdag:

Weer zo belachelijk vroeg op….de wallen bij Noëlla trekken steeds slechter weg…

Ontbijt en daara in de vrachtwagen op weg naar een maisveld. Daar hebben we met machettes de maïs gesneden en later per bundel naar de vrachtwagen gesjouwd. Dit alles via een smal paadje, met water aan beide kanten. Een soort van bruggetje over van alleen maar palen. Wij zijn al blij als we een bundel kunnen dragen en die kleine Thai dragen er gewoon drie tegelijk.

Met het busje weer terug ( helaas niet terug op de vrachtwagen) we zaten met 12 in het busje waar officieel maar plek was van 8!!!

Achterklep gaat zomaar open en daar zaten vier personen…heel raar hier. Mag allemaal.

Terug. Op tijd om de olifanten eten te geven. Daarna gedouched en natuurlijk weer genoten van de lunch.

Na de middag was het weer tijd om de fantjes te wassen en daarna begon het heel hard te regenen. Deze middag stond de wandeling gepland langs de olifantenfamilies. Uiteindelijk toch gedaan, allemaal een poncho en crocs of regenlaarzen aan. Zie straks thuis de video’s, maar het was super leuk.

We mochten daarna de baby olifantjes nog voeren. Daarna vrije tijd.

Dus weer douchen. En de was gedaan….zoiets…

En ontdekken dat het bed van Henrike door de zware regenbui helemaal nat is geregend. Tijdens het eten hebben ze een andere kamer voor ons klaargemaakt. Dus toen was het een kwestie van de spullen verhuizen naar de andere kamer. We hopen dat we toch op de oude kamer kunnen blijven want die is wel luxer (eigen badkamer) en we zijn nu dus verwend.

Nu schrijven aan dit blog, onder het genot van een chang biertje.

Morgenochtend of POEPSCHEPPEN of eten klaarmaken voor de olifanten. Daarna gaan we naar een lokaal schooltje. ‘S middags gaan we suikerriet planten.

Wanneer de volgende update is weten we nog niet. Dat merk je vanzelf!!!

Groetjes vanuit Thailand,

Noëlla en Henrike

Elephantgirl

Elephantgirl

Dedicated to Elephants

www.elephantgirl.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter

Video's ENP

 

Video's BLES