Safarigids ontslagen om bestormen olifant

(Novum/AP) - Een gids in een safaripark in Zuid-Afrika is ontslagen nadat een video was uitgelekt waarop te zien is hoe hij op een olifant afstormde. Tegen andere betrokkenen worden disciplinaire maatregelen getroffen.

In de video is te zien hoe de man op een olifant afrent terwijl zijn vrienden staan te lachen. De olifant onderging het voorval gelaten, bleef stilstaan, wapperde even met zijn oren en ging er vervolgens vandoor.


 Er is een video opgedoken van een man, die klaarblijkelijk in beschonken toestand, een olifant chargeert in het Zuid-Afrikaanse Kruger Park. Het zou gaan om een gids, die tijdens zijn vrije dag, werd opgejut door collega's om de onbezonnen daad te stellen.

De beelden laten zien hoe de man naar de olifant snelt, valt en het dier een tweede keer opjaagt. Hij wordt daarbij luid aangemoedigd door andere gidsen. De geagiteerde kolos zet het uiteindelijk op een lopen en de durfal wordt als een held onthaald door zijn collega's. Maar het hele incident had uiteraard dramatisch kunnen aflopen voor zowel mens als dier.
Nadat de video online werd geplaatst, heeft safarilodge-uitbater Singita toegegeven dat de man behoorde tot hun staf. 'We hebben de beelden onderzocht en de gepaste disciplinaire maatregelen genomen tegen de betrokkenen', luidde het. De waaghals is ondertussen ontslagen.
In 2011 heeft het Kruger Park een alcoholverbod uitgevaardigd om dit soort wangedrag te voorkomen.