Verslag 2011

Verslag van vrijwilligerswerk in 2011

 

Totale bedrag 

Gisteren hebben we ook het spaarpotje van de muntenbar geleegd. Hier zat nog een bedrag van 157,- in.

Totaal hebben we dus: 361,- van de mobieltjes. Een bedrag van 80,- uit de kroeg, gewoon even bij iedereen langs om te schooien…ha ha.. Het bedrag van het spaarpotje en natuurlijk wordt het bedrag van de mobieltjes verdubbeld door Ben Mey Tweewielers. We kwamen dus uit op 960,- voor de fantjes. Tim vond het wel zo prettig als we een rond bedrag hadden, dus heeft BMT er nog 40,- bijgedaan.

We hebben nu dus 1000,- om te doneren bij de olifantenopvangen in Thailand.                                                                        

We splitsen het op en geven een deel aan het Elephant Nature Park en het andere deel aan Boon Lott’s Elephant Sanctuary. Ben zo benieuwd naar de gezichten van Lek en Katherine. We houden jullie op de hoogte van dit alles (voor zover we daar de beschikking hebben over internet) Zaterdag vertrekken we. De koffers staan helemaal klaar. Laatste dingen er nog in en dan zaterdag wegwezen!!! Het volgende bericht zal waarschijnlijk dus vanuit Thailand zijn! 

 


Zondag:

We hebben de vlucht van Amsterdam via Bangkok naar Chiang mai overleefd. Heerlijk opgehaald door service van het hotel. Gedoucht. En nu lekker de stad in. Eerste Chang biertje is besteld en nu is ons eten onderweg. Vanavond naar de avondmarkt. Morgen om acht uur moeten we ons melden op het kantoor van ENP. En dan gaat het werken beginnen Nu dus nog heerlijk vrij en genieten.

 


Dinsdag:

We hebben onze tweede werkdag in ENP erop zitten. Zie hier onze kamer gedurende deze week:  Verder update volgt nog. Nu dvd kijken “return to the wild”

 


Zondagochtend zijn we na een vlucht van 10,5 uur en later nog een binnenlandse vlucht van een uur aangekomen in Chiang Mai. Op het vliegveld werden we netjes opgehaald door iemand van het hotel. Ingecheckt, welkomstdrankje en naar onze kamer, nr 417. Eerst even een heerlijk warme douche genomen!!! Chiang Mai verkend al lopend en na elke vijf seconden zeggen dat we geen tuktuk nodig hebben. We hebben wat gedronken. Toen kwamen we er achter dat we eigenlijk de andere kant uit hadden moeten lopen vanaf het hotel, maar nu hadden we gelijk door waar de lokatie van de avondmarkt was. Toch maar de andere kant op gelopen en ergens wat gegeten. Terug naar het hotel. Noëlla heeft even de ogen gesloten, en Henrike heeft een heerlijke massage gehad. We liepen door de stad en zien een fish Spa. Noëlla roept gelijk ” dat gaan we doen!” zo gezegd zo gedaan. Niet voor allebei was dit een succes….. Jullie horen thuis wel de details! ‘s avonds de stad in naar de lokale avondmarkt. Deze is allee op zondag, dus kwam mooi uit. Hier vind je niet de standaard toeristen dingen, maar echt lokale snuisterijen ( en eieren op een stokje) Hierna een heerlijke voetmassage verdiend. Deze was heerlijk en iedereen aan te raden. Nog wat gegeten en gedronken….wederom verkeerde kant op gelopen naar het hotel. Dan maar met de tuktuk. Was leuk!

Maandag : uitgecheckt bij het hotel en daarna te voet naar het kantoor van ENP. Papieren ingevuld, ondertekend en tshirt en waterfles in ontvangst genomen. Uurtje in de minivan naar het park toe. Koffers neergezet en toen hebben we uitleg gekregen over wat te doen en wat niet te doen. Toen konden we de olifanten ontmoeten. Geweldig. Je kunt ze aaien en we mochten ze eten geven. Daarna waren wezelf aan de beurt voor de lunch. Na de lunch hebben we de olifanten gewassen. Daarna was het op naar de kamers. Daarna weer de eten voeren. We hebben een welkomsceremonie en een voorstelrondje en we zijn gezegend. Daarna diner. Weer heerlijk. ”s avonds nog een dvd gezien over de olifantentraining. Verschrikkelijk. Daarna hebben we met een paar mensen bij elkaar gezeten en wat gedronken. Rond 22.00 uur richting bed.

Dinsdag: onze eerste echte werkdag. Opstaan rond 6.00/6.30 uur. Douchen (koude) en daarna naar het ontbijt. Tegen acht uur moeten we aantreden om om acht uur te kunnen beginnen. Onze eerste taak was POEPSCHEPPEN. We konden pas later dan gepland echt aan het werk aangezien de tractor die we nodig hadden vast zat in de blubber. We hebben deze dus eerst moeten bevrijden! Met als gevolg dat we dus al gelijk helemaal onder de modder zaten voordat we überhaupt echt waren begonnen. Rond 11 uur daar mee klaar. We konden toen niet meer de olifanten voeren. Eerst maar even douchen. Nu was het niet erg om een koude douche te hebben. Gelukkig nog wel op tijd voor de lunch. Na de middag , vanaf twee zijn we met de dierenarts mee geweest.. Heel interessant om te zien. Douchen en eten. ‘s avonds hebben we een Thaise les gehad. Informatie over de Thaise cultuur. Gezongen voor Ruby en een stukje verjaardagstaart gehad. Nog wat gedronken en rond tien uur weer richting ons mandje.

Woensdag: Weer zo belachelijk vroeg op….de wallen bij Noëlla trekken steeds slechter weg… Ontbijt en daara in de vrachtwagen op weg naar een maisveld. Daar hebben we met machettes de maïs gesneden en later per bundel naar de vrachtwagen gesjouwd. Dit alles via een smal paadje, met water aan beide kanten. Een soort van bruggetje over van alleen maar palen. Wij zijn al blij als we een bundel kunnen dragen en die kleine Thai dragen er gewoon drie tegelijk. Met het busje weer terug ( helaas niet terug op de vrachtwagen) we zaten met 12 in het busje waar officieel maar plek was van 8!!! Achterklep gaat zomaar open en daar zaten vier personen…heel raar hier. Mag allemaal. Terug. Op tijd om de olifanten eten te geven. Daarna gedouched en natuurlijk weer genoten van de lunch. Na de middag was het weer tijd om de fantjes te wassen en daarna begon het heel hard te regenen. Deze middag stond de wandeling gepland langs de olifantenfamilies. Uiteindelijk toch gedaan, allemaal een poncho en crocs of regenlaarzen aan. Zie straks thuis de video’s, maar het was super leuk. We mochten daarna de baby olifantjes nog voeren. Daarna vrije tijd. Dus weer douchen. En de was gedaan….zoiets… En ontdekken dat het bed van Henrike door de zware regenbui helemaal nat is geregend. Tijdens het eten hebben ze een andere kamer voor ons klaargemaakt. Dus toen was het een kwestie van de spullen verhuizen naar de andere kamer. We hopen dat we toch op de oude kamer kunnen blijven want die is wel luxer (eigen badkamer) en we zijn nu dus verwend. Nu schrijven aan dit blog, onder het genot van een chang biertje. Morgenochtend of POEPSCHEPPEN of eten klaarmaken voor de olifanten. Daarna gaan we naar een lokaal schooltje. ‘S middags gaan we suikerriet planten.

Donderdag: ‘s morgens wederom om kwart over zes/half zeven opgestaan en om ca. 7 uur gaan ontbijten, zodat wij om 8 uur weer paraat waren om aan de slag te gaan. Deze morgen hebben wij voor de olifanten het voedsel klaar gemaakt; watermeloenen en pompoenen wassen en bananenballen gemaakt (lekker kliederwerk, vlekken gaan zeker niet meer uit de kleren). Om ‘n uur uur of tien waren we hiermee klaar en toen snel opfrissen en omkleden want we gingen op bezoek bij ‘n schooltje. Hier was Henrike de vorige keer geweest en zij had toen foto’s gemaakt en deze nu meegenomen, er stonden diverse meisjes die als gids meeliepen, 1 meisje pakte Henrike meteen bij de hand (persoonlijke gids) om deze meisjes op te zoeken. De meeste meisjes waren aanwezig en heel blij met de foto, hierna nam haar gids haar overal mee naar toe en heeft diverse leuke foto’s gemaakt. Wij hebben hier ook leuke armbandjes laten maken. Na ca. 1,5 uur moesten wij weer de bus in om terug te gaan naar ENP om te lunchen en hierna weer aan de slag, deze middag gingen wij gras planten, was niet zwaar maar wel heet !!! Na het planten gingen wij “tuben” hierbij ga je zittend in ‘n grote band de rivier af. Noëlla heeft alleen foto’s gemaakt want was niet zeker of het wel iets voor haar was (is hier later op terug gekomen!!!). Hierna weer omkleden en wachten tot wij konden gaan eten, hierna ‘n biertje gedronken en rond half elf naar bed.

Vrijdag: Op dit park lopen ca. 80 honden en deze hebben allemaal hun eigen territorium als 1 van de honden dus “afdwaalt” beginnen ze allemaal te blaffen of huilen. Dit gebeurt zeker 1x per nacht maar deze nacht was het helaas iets vaker en hierdoor hebben wij dus ‘n erg onrustige nacht gehad maar toch weer fris en monter (haha) opgestaan en na het ontbijt weer aan de slag. Deze morgen wederom het eten voor de olifanten klaargemaakt, de andere groep heeft gras gesneden. Na de lunch heeft Henrike hout gesprokkeld in de blubber en haar croc kapot getrokken (zat vast in de blubber) en Noëlla heeft in de nursery-garden gewerkt. Hierna mochten wij weer gaan tuben!!! Deze keer ging Noëlla wel mee en zij was meteen verkocht, het is namelijk heerlijk om zittend op ‘n band lekker af te drijven naar het park, dit keer was het zelfs onder het genot van ‘n heerlijk drankje!!! Toen wij uitgetubt waren hoorden wij dat Antoinette aangekomen was, wij gingen dus meteen in ons natte kloffie gedag zeggen, was erg leuk. Na het avondeten heeft zij nog het een en ander uitgelegd aan de hele groep over haar stichting, dit was ook erg leuk en informatief. Na ‘n welverdiend biertje weer bijtijds naar bed.

Zaterdag: Na weer ‘n onrustige nacht waren we iets minder fris en monter maar wel op tijd om weer het eten klaar te maken terwijl de andere groep naar de nursery-garden ging. Het eten klaar maken was nu iets meer werk want wij moesten alles wassen omdat er morgen en maandag geen vrijwilligers waren en de vaste crew niet alles alleen kan doen. Na.de lunch gingen wij bomen redden, dit doe je door ‘n gezegende stuk stof om de boom heen te knopen, als dit lint om ‘n boom zit zal deze niet gekapt worden want dat zou ongeluk brengen. Hierna mochten we weer lekker gaan tuben, dit is echt heerlijk ontspannend en verfrissend!! De truck waar wij onze spullen in hadden gelegd was kapot, dus wij moesten wachten om de sleutel. Henrike heeft toen met Lek de jonge olifantjes gevoerd en Noëlla heeft de beer geaaid en ‘n klauw gegeven. Deze moonbear is ook opgevangen, zij had ergens rondgezworven en was sterk vermagerd maar ziet er nu geweldig uit, misschien komt er binnenkort ‘n mannetje bij zodat zij niet alleen zit. ‘s avonds was ons ‘n party beloofd als afsluiter van deze week. Dus wij hadden ons allemaal in ons beste/schoonste outfit gehesen en waren allemaal om 7 uur aanwezig wij moesten ons boven melden en hier hadden zij ‘n traditionele Noord-Thaise maaltijd klaar gezet. Hierbij zit je op de grond en eet met ‘n aantal personen van dezelfde tafel, dit was echt geweldig, de meest lekkere gerechten waren klaar gemaakt en het was echt genieten. Hierna weer ‘n lekker biertje genomen, spelletjes gedaan, geklets en gezongen. Als afsluiter nog ‘n uurtje buiten gezeten om van onze laatste avond te genieten.

Zondag: Deze ochtend hoefden wij niet te werken!!! Wij gingen om half negen de “eli-walk” doen, jij gaat dan naar de olifanten ipv de olifanten naar jou. Hier hebben wij ook de groepsfoto gemaakt was ook erg leuk, de begeleiders hadden alle fototoestellen in de hand en maakte de ene na de andere foto. Weer terug naar het hoofdgebouw en geluncht. Een aantal mensen vertrok al om half 2, de rest (waaronder wij) vertrok om 4 uur. Deze middag mochten we doen wat we wilden, Henrike heeft al haar foto’s (400 of meer) geüpload en Noëlla heeft samen met Kathy en Jodie ‘n laatste ronde over het park gemaakt en gedag gezegd aan Malai Thong en de andere olifanten. Om 4 uur in het busje en terug naar Chiang Mai, afgesproken met AJ, Clare, Fiona en Kathy om naar de avondmarkt te gaan. Dit was ook weer erg gezellig. Maar wij waren wel blij toen wij op bed lagen want we waren kapot!!

Maandag: Hadden niets afgesproken en hebben besloten om, na ‘n heerlijke lange nachtrust, lekker niets te doen alleen maar ‘n beetje rond te kijken en lekker te shoppen , even naar het treinstation om de trein voor woensdag te regelen maar dat kan pa woensdag. Na een heerlijk diner terug naar het hotel, het blog bijwerken en lekker slapen zodat wij morgen fit zijn om the flight of the gibon te gaan doen. AJ, Clare en Kathy gaan ook mee dus dat zal wel weer gezellig worden, maar dit horen jullie dus de volgende keer.

 

 

 

Click me

Elephantgirl

Elephantgirl

Dedicated to Elephants

www.elephantgirl.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter

Video's ENP

 

Video's BLES